Selecteer een pagina

Betaalde blogs plaatsen

Betaalde blogs plaatsen is de manier om een hogere organische positie te krijgen in zoekmachines zoals Google, Bing e.d.

Waarom betaalde blogs plaatsen

In de wereld van Online Marketing heerst veel verdeeldheid over het feit te betalen voor het verkrijgen van links. Waar de één zegt dat het absoluut niet verstandig is, zweert de ander hierbij. Zelf houdt Google zich hierin op de achtergrond. Het plaatsen van links naar je website, wordt immers door Google gezien als een ‘stem’. Wat naarmate de tijd vordert een positieve uitwerking heeft op jouw positie in de zoekresultaten. Maar hoe zit het met betaalde blogs plaatsen? Waar zou je het juist wel of absoluut niet moeten doen? Wil jij dit weten? Lees dan verder!

Factoren van Google

Google telt naar verluid maar liefst 200 verschillende factoren die jouw uiteindelijke positie in de zoekresultaten bepaald. Deze 200 factoren zijn te omvatten in een 3-tal pijlers. Techniek, content en off page. Juist laatste genoemd, is waar we het hierover gaan hebben. Offpage optimalisatie is immers een synoniem voor linkbuilding. Maar hoe zit dit nu exact, is het verboden of kun je op een bepaalde manier toch garen spinnen bij het al dan niet natuurlijk verkrijgen van links naar je website? Is het betalen voor link of betaalde blogs plaatsen daadwerkelijk zo’n slecht idee?

Wat zijn betaalde blogs?

Voor wie actief is in de wereld van SEO, zal dit stuk kunnen overslaan, maar ben je een beginner, dan kan het interessant zijn om de mogelijkheden voor jouw website of shop te onderzoeken als het gaat om betaalde blogs plaatsen. Dit zijn sites die door Google worden gezien als een hoge autoriteit. Door een artikel op deze websites te plaatsen met een link naar je eigen website, zal Google dit zien als een ‘stem’. Wat zorgt voor een positief effect op de autoriteit en uiteindelijke positionering van je eigen website.

Relevante blogs

Wanneer je kiest voor het plaatsen van betaalde blogs, dan is relevantie essentieel. Niet alleen die het artikel aan te sluiten op de content van de rest van site, maar moet ook je eigen website relevant zijn. Een artikel schrijven over een bepaald type uitlaat op een website over dekbedden, is natuurlijk niet verstandig. Vooral wanneer je kiest voor blogs plaatsen, is het extra belangrijk hier goed naar te kijken. Je betaald immers vaak een flink bedrag, dan wil je ook het optimale resultaat behalen.

Kosten betaalde blogs plaatsen

De kosten voor betaalde blogs plaatsen kunnen nogal uiteenlopen. Dit is volledig afhankelijk van het aantal bezoeker en ook de autoriteit van de website waarop jij betaalde blogs wilt plaatsen. Zo kan een blog plaatsen op bijvoorbeeld een gerenommeerde branche gerelateerde website oplopen tot wel enkele honderden euro’s. Toch is dit, wanneer je serieus met je SEO aan de slag gaat een absolute must om op lange termijn de strijd aan te kunnen gaan met de concurrentie. Het betaald zich op lange termijn namelijk altijd terug.
Een betere positie in Google, betekent meer bezoekers, dus een verhoogde omzet.

Zelf betaalde blogs plaatsen of uitbesteden?

Het plaatsen van betaalde blogs kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen dit zelf te doen, maar je kunt het ook uitbesteden aan een marketingbureau. Laatstgenoemde, is ongeacht of je wel of geen kennis van zaken hebt een verstandige keuze om te doen. Mede door het feit dat zij de beschikking hebben over een breed netwerk, kunnen ze afhankelijk van jou budget een planning maken voor de komende maanden. Op deze manier heb jij goed inzichtelijk wat je kunt verwachten en hoef je zelf nergens achteraan. Wil je zelf blogs plaatsen, dan zal je doorgaans eerst op zoek moeten naar relevante websites, wat zorgt voor onnodig tijdsverlies.

Resultaten

De resultaten van het betaalde blogs plaatsen is volledig afhankelijk van de frequentie en kwaliteit. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je één keer per maand een artikel plaatst, het effect doorgaans lager is dan wanneer je dit meerdere malen doet. Toch is dit in sommige gevallen niet helemaal waar. Je kunt namelijk beter één goede blogs plaatsen, dan meerdere minder kwalitatief hoogwaardige artikelen. Ook de techniek en content op je eigen website is voor een deel bepalend van het uiteindelijke succes van betaalde blogs plaatsen.

Positionering

Het is aanvankelijk lastig te zeggen wat het plaatsen van betaalde blogs doet met de positionering van jouw website in Google. We hebben immers geen glazen bol. Wel is uit verschillende case studies gebleken, dat het frequent plaatsen van relevante content op relevante websites een positieve uitwerking heeft op de uiteindelijke positionering van jouw website in de zoekresultaten van Google. Wanneer je hier actief mee aan de slag gaat, dan zullen de eerste resultaten binnen een periode van ongeveer 3 tot 6 maanden zichtbaar moeten zijn.

Het belang van betaalde blog plaatsing

Waar het betalen voor plaatsing van blogs en links in de basis tegen de richtlijnen van Google in gaat, heeft het vandaag de dag nog steeds een positieve uitwerking op de zoekresultaten in Google. Uiteraard is het wel belangrijk, dat je exact weet waar je betaalde blogs en links moet plaatsen.
Wanneer je namelijk kiest voor alleen maar startpagina’s, dan zal Google je hier niet voor belonen.
Kies je voor een gerelateerde site met echte bezoekers, dan zal dit door Google worden gezien als zijnde ‘natuurlijk’ verkregen link.

Waarom blogs plaatsen

Het plaatsen van links naar je website is een essentieel onder wanneer jij je positie in Google wilt verbeteren. Toch is het plaatsen van alleen relevante links niet voldoende. Doordat Google websites uitleest, is het plaatsen van een link in een artikel doorgaans een stuk krachtiger. Dit komt, doordat de links dan in een bepaalde context wordt geplaatst, waardoor Google deze begrijpt. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je enkel een link plaatst zonder context, dit een stuk lastiger is uit te lezen. Door te kiezen voor een plaatsing van blogs, zal je merken dat de effecten in combinatie van reguliere links enorm zijn.

Hoeveel betaalde blogs plaatsen

 

Voor Google is het natuurlijk verkrijgen van links één van de voorwaarden. Je kunt je dus voorstellen, dat wanneer jij dagelijks meerdere betaalde blogs laat plaatsen, dit voor enig argwaan kan zorgen. Echter, wanneer je dit structureel doet, zal dit je resultaten op lange termijn wel ten goede komen. Zorg er dus voor, wanneer je kiest voor blogs plaatsen, je niet de ene maand 20 artikelen plaatsen en de maand erop niets.

Waarom kiezen voor betaalde blogs?

Gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen